MAINOS

Kylpyhuoneen laattojen ja saumojen puhdistus – näin teet sen

KylpyhuoneSisustusTalo

Myös kylpyhuoneen laatat olisi hyvä puhdistaa silloin tällöin huolellisesti. Yleensä laattojen saumoihin kertynyt lika on täysin vaaratonta ja lähinnä koostuu saippuajäämistä, hilseestä ja pölystä. Mutta jos kylpyhuoneen saumoissa on mustia pilkkuja, kyseessä voi olla home.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kylpyhuoneen saumojen puhdistus raikastaa pesutilan nopeasti! Perinteinen lika, kuten saippuajäämät ja pöly, irtoavat rasvaa poistavalla pesuaineella ja juuriharjalla. Lattialaatoille on myös olemassa niille tarkoitettuja pesuaineita, joita voit käyttää. Mikäli laattojen saumoissa on homepilkkuja, kloriitti ja erilaiset desinfioivat aineet poistavat bakteereja tehokkaasti. Muista kuitenkin, että kloriitti ei sovellu värillisille laatoille, koska se sisältää valkaisevia ainesosia. Ruoste- ja kalkkitahrat lähtevät parhaiten happamilla pesuaineilla, joiden PH on noin 1.

Kylpyhuoneen silikonisaumojen ja saumojen puhdistus

Saumojen pesun suhteen tulee olla tarkkana. Saat kylpyhuoneen saumat puhtaaksi pehmeällä rätillä, sillä harja voi raapia kylpyhuoneen silikonisaumoihin uria, jotka ovat myöhemmin erinomaisia kasvualustoja erilaisille bakteereille ja homeille. Jos saumat näyttävät tummuneilta ja irronneilta, kylpyhuoneen saumojen uusiminen on paras vaihtoehto.

Varsinaiset laattojen välissä olevat saumat voi tarvittaessa harjata kevyesti juuriharjalla, vanhalla hammasharjalla tai tarkoitukseen sopivalla saumaharjalla.

Kylpyhuoneen saumojen puhdistus

Mitä jos kylpyhuoneesta löytyykin hometta?

Jos homepilkut eivät lähde pesulla tai uusiutuvat, kylpyhuoneen tila kannattaa ehdottomasti tutkituttaa. Mikäli homepilkut tulevat uudestaan pesun jälkeen tai vaikuttaa siltä, että silikonien alle on  valunut vettä, ota yhteys asiantuntijaan. Mustat pilkut silikoneissa saattavat joskus johtua isommasta homeongelmasta. Kosteusvaurion laajuus selviää yleensä purkamalla vanha laattapinta ja tutkimalla rakenteet. Tämä tarkoittaa yleensä kokonaisvaltaista kylpyhuoneremonttia, jossa vaurioituneet rakenteet poistetaan ja rakenteisiin päässyt kosteus kuivatetaan puhaltimilla. Kuivauksen kesto riippuu kosteusvaurion laajuudesta. Kun kosteus on saatu kokonaan poistettua, voidaan aloittaa remontti ja uuden kylpyhuoneen rakentaminen. Tässä yhteydessä vesieristeet uusitaan ja kylpyhuoneen pinnat vaihdetaan uusiin. Lisäksi kylpyhuoneen kalusteet voidaan vaihtaa samassa yhteydessä, mikäli siihen on tarvetta tai halua.

Teksti ja kuva: Rustholli, Jani Valaranta

Lähde: Rustholli blogi >

Lue myös: Kylpyhuoneremontti toi tilaa aamutoimille, Nanopinnoitus antaa lisää vuosia, Kylpyhuoneremontti – 5 askelta suihkuun, Pieni kylpyhuone? Ei hätää – lue asiantuntijan vinkit!Pientalotohtori vastaa – kylpyhuoneremontti, Kylpyhuoneen pintaremontti – budjettiremontti pesutiloihin, Kylpyhuoneen sisustustrendit 2018 – suomalaiset haluavat kylppäriin selkeitä linjoja ja kontrastejaTällainen on suomalaisten unelmien kylpyhuoneSisusta kylpyhuoneKylpyhuoneremontin hinta – mistä se koostuu?Kylpyhuoneen remontin kustannukset ja materiaalit ja 2 x peltikylpyhuoneen remontti – katso kuvat huikeasta muutoksesta

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylpyhuoneen siivous saumojen puhdistus siivoaminen siivous


Lisää samasta aiheesta