10 hyvää syytä hankkia lasitus parvekkeelle tai terassille

Piha
Terassin tai parvekkeen lasitus parantaa elämisen ja asumisen laatua monella tavalla. Viihtyisä lisätila esimerkiksi suojaa, tuo turvaa ja nostaa asunnon arvoa.
15.5.2023

Tyytyväiset lasitetun terassin tai parvekkeen omistajat kertovat kymmenen hyvää syytä hankkia lasitus. Keksitkö sinä lisää?

1. Terassikausi pitenee. Kevätaurinko lämmittää jo maaliskuussa, mutta ulkona on vielä viileää. Toisaalta lokakuussa riittää kirkkaita päiviä, mutta ulkolämpötilat laskevat rajusti. Lasitetulla terassilla voi kuitenkin oleilla mukavasti lähes ympäri vuoden, vaikka ulkona olisi viileää. Kylmempinä kausina voi hyödyntää lisälämmitintä.

2. Suojaa säältä. Sade ei pääse kastelemaan ja tuulikin jää lasien ulkopuolelle. Lasitetun terassin sisällä on aika tasaisen mukava keli, vaikka ulkona tuiskuttaisi.

3. Turvaa perheelle. Lapset ja kotieläimet pysyvät visusti suojassa lasien takana. CE-merkityt turvalasit eivät vahingoita perheen pienimpiä tai karvaisia ystäviä, jotka temmeltävät parvekkeella tai terassilla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

4. Melusuoja. Terassi- tai parvekelasi eristää liikenteen melua tehokkaasti. Voit nauttia kaupungin vilinästä kärsimättä melusaasteesta.

5. Kalusteet pysyvät puhtaina. Lasituksen ansiosta kalusteisiin ei kerry kiusallista siitepölyä tai muita ilmassa leijuvia roskia, pölyä ja likaa. Talvellakin kalusteet ovat suojassa pyryltä, eikä niitä tarvitse kantaa varastoon.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

6. Lisähuone. Pieneenkin asuntoon saa vaivatta lisätilaa esimerkiksi juhlia varten lasittamalla parvekkeen tai terassin.

7. Nostaa talon arvoa. Laadukas lasitettu parveke tai terassi kasvattaa kodin arvoa. Lisäksi se on ehdoton myyntivaltti, jos joskus tulee ajankohtaiseksi myydä asunto tai talo.

8. Varjelee rakenteita. Sadevedet ja lumi eivät pääse talon seinään, joka on lasituksen takana, eikä kosteutta pääse terassin kautta kivijalkaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

9. Elämänlaatu kohenee. Lasitetulla parvekkeella tai terassilla nautitaan lokoisat aamiaiset, rennot lounaat tai vaikka juhlavat illalliset. Lasien suojissa vietetään laadukasta yhteistä aikaa, ja tunnelma on omalla tavallaan erilainen kuin sisällä, ehkä hieman rennompi. Sekin kohentaa elämisen laatua, kun huoli kalusteista, lasten turvallisuudesta tai talon rakenteista vähenee.

10. Miksipä ei? Parveke- tai terassilasituksen asentamisen jälkeen ainoa harmittelun aihe on yleensä se, että parveketta tai terassia ole tullut lasitettua jo aiemmin.

MAINOS
MAINOS LOPPUU