MAINOS

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kysymyksiä Jäspi ilma-vesilämpöpumpusta

Laitettiin elokuussa Jäspi ilma-vesilämpöpumppu. Käyttö koulutus oli vähän heikkoa.

Onko normaalia että eteisessä ei ole patteriventtiiliä niin että välillä patteri on lämmin ja kylmä?

Kiertovesipumpun käyntinopeus vaihtelee 30–100 %. Autotallin puolelta ilmalämpöpumpusta kuuluu lorinaa – onko se normaalia?

-SeppoAsiantuntija vastaa

On aivan normaalia, että lämmityspatteri välillä kylmänä. Lämmityspatterin lämpötila vaihtelee lämmitystarpeen mukaan. Mikäli lämmitystarve on pienempi, patterin pinta viilenee ja kun taas lämmitystarve lisääntyy patterin pintalämpötila nousee.

Nykyaikaiset kiertovesipumput ovat itsesäätyviä ja automatiikka säätää kiertovesipumpun nopeutta kulloisenkin lämmitystarpeen mukaan. Lämmitystarpeen vähentyessä kierroksia lasketaan ja kun tehoa tarvitaan enemmän prosenttilukua nostetaan.

Viittaat autotallissa olevaan ilmalämpöpumppuun. Tarkoitatko sillä Jäspi ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikköä vai onko teillä erillinen ilmalämpöpumppu?

Pakkasella ulkoyksikkö suorittaa kennon sulatustoimenpiteen säännöllisin väliajoin. Sulatuksen aikana putkistossa kuuluu ääntä ja se on normaalia. Myöskin sulatusveden valuminen viemäriin voi aiheuttaa lorinan ääntä. Mikäli ääni on jatkuvaa ottakaa yhteys asennusliikkeeseen.

– Anni Torikka, Kaukora Oy / JÄSPI

Kuva: Pixabay


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

CTC:n ilma-vesilämpöpumput ilma-vesilämpö ilma-vesilämpöpumppu Jäspi Kaukora kysy asiantuntijalta lämmitys lämmitysjärjestelmä