Kingspan Sauna-Satu (ent. SPU Sauna-Satu)

0.00 €

Huoletonta saunomista

Kingspan Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen kattopintojen eristeeksi. Eristelevyjä voidaan käyttää myös muissa tiloissa rakenteiden sisäpuolisena eristekerroksena yhdessä paneeliverhouksen kanssa. Kingspan Sauna-Satu sopii käytettäväksi yhtä hyvin uudis- kuin korjausrakentamisessa.

Tilaa säästävä tehopakkaus

Polyuretaanin tehokkaan lämmöneristyskyvyn ansiosta Kingspan Sauna-Satulla rakenteet saadaan ohuiksi, jolloin saunan tila saadaan mahdollisimman tehokkaasti hyötykäyttöön. Esimerkiksi kiviseinään asennettuna Kingspan Sauna-Satu antaa lisätilaa löylyhuoneeseen lähes 10 cm. Eristelevyn alumiinipinta heijastaa osan lämpösäteilystä takaisin ja parantaa näin rakenteen lämmöneristyskykyä.

Materiaaleja ja kustannuksia säästävä

Kingspan Sauna-Satun päälle nostettava saunan sokkelirakenne säästää niin työtä kuin materiaaleja, sekä mahdollistaa seinän ja lattian liitoksen kosteusteknisen turvallisuuden.

Helppo ja nopea asentaa

Kingspan Sauna-Satu -eristelevyjä on helppo työstää ja kiinnittää. Levyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata ja naulata. Eristelevyt ovat ympäritäyspontattuja, joten eristekerroksen kokoaminen sujuu nopeasti ja varmasti. Kevyitä levyjä on kätevä käsitellä ahtaissakin tiloissa. Kingspan Sauna-Satu sopii käytettäväksi yhtä hyvin kivi- kuin puurakenteiden kanssa.

Saunan rakenteet suojaava

Lämmöneristys ja höyrynsulun varmistaminen ovat saunan rakentamisessa ehdottoman tärkeää. Oikein tehty lämmöneristys ja tiivis rakenne auttavat saunaa lämpenemään nopeammin.

Kingspan Sauna-Satu eristää tehokkaasti korkeita lämpötiloja ja kosteusolosuhteita, jolloin se antaa suojaa myös muille rakenteille saunan ankarissa olosuhteissa. Näin Sauna-Satu estää osaltaan kosteuden kulkeutumisen seinä- ja kattorakenteisiin. Tiiviillä höyrynsululla varmistetaan, että kosteus ei pääse vaurioittamaan rakenteita. Lopullinen tiiviys varmistetaan käyttämällä levyjen liitoksissa ja läpivienneissä saumavaahtoa sekä alumiiniteippiä.

Toimivuus

Kingspan Sauna-Satu ei vety eikä kutistu, lahoa tai homehdu. Rakenteiden toimivuus pitää aina kuitenkin varmistaa huolella, jos rakenteet ovat altistuneet kosteudelle.

Oikein asennettuna eristeidemme lämmöneristyskyky säilyy pitkään rakennuksen elinkaaressa. 

Kingspan -eristeiset ratkaisut täyttävät niille asetetut palomääräykset. Palotilanteessa Kingspan Therma -eristeet hiiltyvät hitaasti, jolloin hiiltynyt kerros hidastaa osaltaan palon läpitunkeutumista eristekerroksessa.

Kingspan Sauna-Satu kestää jatkuvaa lämpöä +100°C.

Nykyään Suomessa valmistetut Kingspan Sauna- Satu ja lähes kaikki Therma – tuotteemme ovat M1-luokiteltuja. Ne ovat myös CE-tuotemerkittyjä ja niillä on kymmenen vuoden takuu.

Käyttökohteita

Seinät ja alaslasketut kattorakenteet saunassa ja suihkutilassa sekä muiden huonetilojen seinä- ja kattorakenteet yhdessä paneeliverhouksen kanssa.

Lisätiedot

Kingspan Sauna-Satu on patentoitu tuote; patentit No. 4802 ja 4803.

  • Levykoot: 600 x 1200 mm (ent. SPU Sauna-Satu) ja 600 x 2400 mm
  • Paksuus: 30 mm
  • Lämmönjohtavuus: λD 0,023 W/mK
  • Pontti: 600 x 1200 mm levykoko ympäritäyspontattu, 600 x 2400 mm levykoossa pitkät sivut täyspontattu, lyhyet sivut suorareunaisia
  • Pinnoite: Diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Kingspan Insulation Oy

http://www.spu.fi

Kingspan -lämmöneristeet (ent. SPU Eristeet)

Kingspan Insulation on maailman johtava fenoli-, polyuretaani- ja tyhjiölevyeristeiden valmistaja. Yritys on osa laajempaa Kingspan Group -konsernia, jonka tuotteisiin kuuluvat markkinoiden tehokkaimmat lämmöneristeet, ympäristöteknologia ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävä teknologia.

Irlannissa 1960-luvun lopulla perustettu Kingspan Group on maailmanlaajuinen toimija, jonka kaikkien toimialojen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2014 noin 2 miljardia euroa. Vuoden 2015 liikevaihtoennuste on 2,7 miljardia euroa.

Kankaanpäässä SPU Eristeitä vuodesta 1977 asti valmistanut SPU Oy on ollut 1.7.2015 lähtien Kingspan Insulation Oy. Kingspan Insulation Oy tarjoaa poikkeuksellisen laajan valikoiman tuotteita ja asiantuntijuutta lämmöneristemarkkinoille Pohjois-Euroopassa. Suomen liiketoiminnan lisäksi Kingspan Insulation Oy on vastuussa Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Latvian, Liettuan ja Venäjän liiketoiminnasta.

Kingspan -lämmöneristeet

Valikoimiimme kuuluu Kankaanpäässä valmistetut polyuretaanilämmöneristeet eli Therma-tuoteperhe. 

Tuotevalikoimamme on täydentynyt entistäkin tehokkaammilla Kooltherm-tuoteperheen lämmöneristeillä ja seuraavan sukupolven OPTIM-R-tyhjiöeristejärjestelmillä.  

Vanhat tutut joka kodin eristeet kuten Sauna-Satu, Vintti-Iita ja Anselmi ovat edelleen valikoimissamme.

Energiatehokkaita Kingspan-eristeitä käytetään sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Ne soveltuvat lähes kaikkeen lämmöneristämiseen aina lattiasta, seinään ja kattoon.

Vahvaa tuotekehitystä

Jatkuvan tuotekehityksemme ansiosta meillä on valmiit ratkaisut niin kesämökin saunan eristämiseen kuin nollaenergiakerrostalojen rakentamiseenkin. Onnistuneen kehitystyön ansiosta olemme alan markkinajohtaja.

Pidämme huolta ympäristöstä

Normaaleissa rakennuksissa lämmitysenergia muodostaa rakennuksien aiheuttamista ympäristöhaitoista suurimman osan, joten lämmitysenergiaa säästävien tuotteiden oikea käyttö säästää luonnonvaroja tuleville polville. Kingspan-eristeillä energiaa säästävät rakenteet voidaan toteuttaa helposti ja yksinkertaisesti. Olemmekin toimittaneet lämmöneristeet satoihin matala-, passiivi- ja nollaenergiarakennuksiin.

Otamme myös omassa toiminnassamme huomioon ympäristön suojelun. Vuodesta 2000 saakka kaikki käyttämämme sähkö on tuotettu tuulivoimalla.

Suomessa valmistetut Kingspan Sauna- Satu ja lähes kaikki Therma - tuotteemme ovat M1-luokiteltuja.